Céges ajándék ötletek - Üzleti partnereknek

A hónap ajandéka vásárló tere segítséget ad abban, hogy a különböző alkalmakkor kinek milyen ajándékot válasszunk. Üzleti partnereinket is illik megajándékozni legalább karácsony alkalmával. Nyilván nem ismerjük őket közelebbről, de ettől függetlenül érdemes kissé személyesebb ajándékot választani. Ennek érdekében természetesen nem kell kifaggatni őket, elég, ha olyasmikre figyelünk oda, melyek találkozásaink alkalmával felszínre kerülnek.

Például ha tudjuk, hogy szereti az édességet, akkor egy különleges bonbonnal lepjük , vagy ha köztudott róla, hogy csak vörösbort iszik, akkor attól függetlenül, hogy mindenki más fehér bort kap, legyen ő kivétel ez alól. Az ilyen apró figyelmességek a partner szemében azt jelenti, hogy számunkra minden ügyfél kiemelten fontos, ez pedig pozitív hatással lesz majd a továbbiakban is.

Mire figyeljünk céges ajándékok kiválasztásakor?

Az üzleti partner asztalát is érdemes megnézni. Ha például egy fotós magazint veszünk rajta észre, akkor egy fotós kiállításra szóló belépőnek bizonyára örülni fog. A különböző magazinok árulkodhatnak a kedvenc időtöltésről.

Az olyan apróságokra is jó odafigyelni, hogy a cég konyhájában vagy az üzleti ebéden miről beszélt. Ha olyan apró dolgokat ejtett el, mint hogy imád főzni, vagy épp főzőtanfolyamra jár, akkor egy olyan ajándékcsomaggal is meglephetjük, amiben különleges finomságok vannak, esetleg különböző speciális konyhai felszerelések.

Ha tudjuk partnerünkről, hogy nemrég született gyereke, akkor egy gyerekeknek szóló ajándékcsomag vagy egy személyes emlékkönyv, amibe a kicsivel kapcsolatos dolgokat írhatja, ragaszthatja, jó választás lehet.

Amikor azt látjuk, hogy sokáig van a munkahelyén a túlórák miatt, akkor jó ajándék egy masszázsbérlet vagy egy kényeztető kozmetikai szereket tartalmazó ajándékcsomag.

Ha férfi üzleti partnerünk sokszor panaszkodik arról, hogy megbüntetik gyorshajtásért, akkor egy kiadós gokartozásnak biztos örülni fog.

Friss házas vagy épp új lakásba költöző partnerünket pedig érdemes olyan csomaggal meglepnünk, melyben olyan dolgok lapulnak, ami a legtöbb háztartásból nem hiányozhat.

Bármilyen ajándékot is válasszunk, nélkülözhetetlen, hogy kézzel írt kísérő kártyát csatoljunk hozzá, hisz ezzel is kifejezzük, hogy számunkra fontos a partner.

Az ilyen apróságok segítenek megtartani üzletfelünket partnert, sőt elmélyíteni a kapcsolatot.
Ajándék esetében nem az a fontos, hogy mennyire drága, hanem hogy a lehető legjobb ajándékot találjuk meg. Tény, hogy üzleti partnereknek nem a legkönnyebb ajándékot választani, de érdemes rá időt és figyelmet fordítani, hisz az ilyesmibe fektetett idő és pénz sokszorosan megtérül. Partnereink nem csak arról alkotnak véleményt, amit látnak a találkozókon vagy üzleti megbeszéléseken, hanem arról is, hogy a nagyobb alkalmakra meglepjük őket vagy sem – ilyen például a karácsony vagy a partner névnapja. Az elegáns, de visszafogott csomagolás is sokat segíthet.