Repülőjegy Londonba: ezeket a látnivalókat ne hagyja ki!

Londont gyakran multikulturális metropoliszként emlegetik, bár tény, hogy nem mindenkinek a kedvenc városa. A mediterrán tengerpartokat és a szikrázó napsütést előnyben részesítők nem biztos, hogy a gyakran esős nagyvárosban találják majd meg az ideális helyszínt a nyaraláshoz, de tény, hogy számukra is számos érdekességet kínál a szigetország fővárosa. Egy repülőjegy Londonba már csak azért is remek választásnak bizonyul, mert a történelmi múltat és a jelen pezsgését egyaránt magába foglaló metropolisz kihagyhatatlan látnivalókkal várja az európai nevezetességeket felkeresni vágyókat. De mégis mit érdemes feltétlenül meglátogatni a sokak által munkavállalás szempontjából is előnyben részesített városban?

A paravion.hu szakembereinek is az a véleménye, hogy a repülőjegy Londonba történő megváltásakor érdemes úgy időzíteni, hogy sikerüljön minél több napot kint tölteni, hiszen a város akár hetekre elegendő programlehetőséget kínál.

A város szimbóluma, a Big Ben

A Temze-partján helyezkedik el a Westminster-palota, vagyis a Parlament, amely az ülésszakokon kívül gyakorlatilag bárki által látogatható, így hétvégén minden további nélkül megtekinthető a páratlan épület, mely mellett áll a 96 méter magas Óratorony, a Big Ben. A város jelképének számító nevezetesség elnevezését a 13.5 tonnás harangról kapta, de mindenképpen szót érdemel a torony mechanikus órája, mely méreteiből és súlyából adódóan is egyedülálló.

Madame Tussaud Múzeum a sztárvilág krémjével

A világ leghíresebb panoptikuma több száz életnagyságú sztár, politikus, híres ember viaszmodelljével várja az érdekességek iránt érdeklődő turistákat. A viaszmodellek készítését kezdetben Dr.Philippe Curtis orvos kezdte meg, aki pontos anatómiai ismereteinek köszönhetően élethű eredményeket volt képes produkálni. Ő tanította meg Marie Tussaud-t a különleges művészetre, aki a gyűjtemény örököseként Londonban nyitotta meg a kiállítást 1836-ban. Ha Londonba repül, akkor ezt a világhírű látványosságot mindenképpen érdemes felkeresni néhány közös fotó erejéig a legnagyobb sztárok viaszmodelljeivel.

London Hyde Park a természet szerelmeseinek

A nagyváros felhőkarcolói és történelmi nevezetességeinek árnyékában terül el a világszinten is hatalmas méretű park, amely háromszázötven hektáron várja a természet szerelmeseit. Futók, piknikezők, sétálók és a mindennapi stresszből kiszakadni vágyók rendszerint megtalálhatóak a rétekkel, virágoskertekkel, tavakkal és fákkal teli területen. A szabadtéri rendezvényeknek is otthont adó Hyde Park lehetőséget biztosít úszásra, sportolásra, korcsolyázásra, csónakázásra. A repülőjegy Londonba történő megvásárlásakor és a programtervezéskor érdemes akár több napot is rászánni erre a méltán híres természeti értékre.

London 135 méter magasból

A London Eye páratlan kilátást biztosít a városra és annak környékére, hiszen ha szép az idő London felett, akkor a Milleniumi kerék néven is ismert látványosság 135 méteres magasságból teszi lehetővé a csodás panoráma megtekintését. Az óriáskerék 32 zárt kapszulája fél óra alatt tesz meg egy kört, méghozzá olyan lassan, hogy megállás nélkül fel lehet rá szállni.
A város nevezetességei természetesen ezzel korántsem merültek ki, jól látható tehát, hogy egy repülőjegy Londonba a történelem, a természet, a kultúra, vagy a különlegességek rajongóinak is remek választásnak bizonyul. Fedezze fel a szigetország fővárosát idén nyáron, és gazdagodjon életre szóló élményekkel!