Késő őszi pihenés külföldön – ezekre figyeljen a repülés kapcsán!

Bár a tikkasztó nyári napoknak már vége, de a mediterrán országok az őszi hónapokban is számos kikapcsolódási lehetőséget kínálnak. Mindegy, hogy Európán belül keres magának úticélt, vagy a régen vágyott trópusi nyaralás megszervezése vált aktuálissá, amire mindenképpen szüksége lesz, az a repülőjegy megvásárlása, és az utazás megtervezése. A bud.hu nem csak a reptéri parkolás témájával kapcsolatban felmerülő kérdésekre szokta felhívni a figyelmet, hanem a poggyászok méretének, mennyiségének megválasztásának fontosságára is. Ahhoz, hogy zökkenőmentesen menjen minden, érdemes átgondolnia néhány olyan alapvető dolgot, amelyek felmerülhetnek a repüléssel kapcsolatban. Cikkünkben ehhez igyekszünk segítséget nyújtani.

Érkezzen időben a repülőtérre! Különösen igaz ez akkor, ha családdal, gyerekekkel utazik, hiszen velük néha bizony nem egyszerű az ügyintézés. A check-in pultok a gép indulása előtt már 20-30 perccel bezárnak, így legalább két órával a felszállás előtt célszerű ott lenni, hogy mindent nyugodtan elintézhessen. Az okmányokat nyissa ki az aktuális helyen, ezzel is gyorsíthatja a becsekkolást. Hasznos, ha a csomagok megengedett méretéről már az indulás napját megelőzően tájékozódik, így nem fordulhat elő, hogy kézipoggyászát esetleg nem viheti fel magával, vagy éppen pótdíjat kell fizetnie a súly miatt.

A repülőtéri parkolás kapcsán a bud.hu szerint is érdemes úgy választani az egyes zónák kínálta lehetőségek közül, hogy figyelembe veszi a távollét időtartamát, és anyagi lehetőségeit is. A hosszabb pihenésre utazók számára a Holiday Parkolót szokta ajánlani a Budapest Airport. A nagyobb kényelemre vágyó, egy hosszú hétvégére külföldre utazók részére a Terminál Parkoló is megfelelő döntés lehet, hiszen mindössze egy percnyire található a terminál bejáratától, és két-három napra biztosan elérhető áron parkolhat itt autójával.

Amennyiben legfontosabb a kényelem az Ön számára, akkor a ki-,és beszállás idejére a Prémium Parkoló az ideális választás. A kiemelt helyek exkluzív vendégek fogadására is kiválóan alkalmasak. A kamerával, rendszám felismeréssel és extra biztosítással védett terület a termináltól néhány percnyi sétára elhelyezkedő Holiday Plus és a már említett Holiday Parkoló esetében is a gépjárművek maximális védelméről gondoskodik. Utazása előtt érdemes tájékozódnia az egyes zónák árairól, hogy akár ennek függvényében már előre eldönthesse, hol kívánja autóját hagyni, illetve milyen költségekkel számolhat a reptérre érkezés kapcsán.

Mit vigyen magával a fedélzetre? Mi kerüljön a kézipoggyászba? Ezt jelentősen befolyásolja az is, hogy a választott légitársaság milyen szabályokat alkalmaz az utasokra. Abban biztos lehet, hogy folyadékból csupán egy liternyi lehet Önnél, az is 100 ml-es kiszerelésre elosztva. Ha külön laptoptáskát is felvinne az utastérbe, feltétlenül kérdezzen rá, hogy ez kézipoggyásznak minősül-e, és mellette van-e lehetősége másik csomagot is magával vinnie. Kényelmesebbé teheti utazását, ha előre átgondolja, mivel szeretne foglalkozni, míg eléri úticélját. Olvashat, hallgathat zenét, vagy akár munkáját is intézheti, mely elfoglaltságok különösen akkor hasznosak, ha hosszabb repülőút előtt áll.

Az ősz remek időszak a városnézésre és olyan külföldi turisztikai nevezetességek felfedezésére, melyeket már régen szeretett volna megnézni. Válassza ehhez közlekedési eszközként a repülőt, mellyel akár néhány óra alatt elérheti úticélját. Ha előre gondolkodik, és foglal, kedvezőbb áron juthat repülőjegyéhez, érdemes tehát megtervezni a kikapcsolódásra szánt időt az utazástól kezdve a szállásfoglalásig.