Hogyan találja meg az ideális albérletet Budapesten?

A költözés általában örömteli esemény, hiszen valami újnak a kezdetét jelenti. Nincs ez másként akkor sem, amikor albérletről van szó, hiszen az új környezet számos izgalmat tartogat. Ha azonban a fővárosban szeretné megtalálni azt a lakást, ahol maximálisan jól érezheti magát, fontos, hogy több szempont szerint válogasson.

Elengedhetetlen, hogy közlekedés szempontjából frekventált helyen legyen a lakás, ám tudnia kell, hogy ennek függvényében az árak is magasabbak, mintha a külső kerületek egyikében választana bérleményt. Az sem mindegy, hogy felszerelt-e az ingatlan, vagy saját bútorait, berendezési tárgyait is magával viheti, mint ahogyan a tulajdonos, főbérlő személye sem elhanyagolható.

A budapestialberlet.com weboldalán számos lehetőség közül válogathatnak azok, akik számára nem mindegy, hogy a választott budapesti albérlet mennyiben szolgálja majd a kényelmet, és a zavartalan mindennapokat.

Természetesen nem csak bérlői oldalról vannak igények, hanem a másik részről is megfogalmazódnak olyan kívánalmak, melyeknek érdemes megfelelni, ha valóban hosszú távú, gondtalan viszonyt szeretnénk ápolni a tulajdonossal. Az állapot, felszereltség, elhelyezkedés és nyilvánvalóan ár szempontjából is megfelelő ingatlanok iránt mindig nagy kereslet mutatkozik, így sajnos korántsem biztos, hogy mi kapjuk a kiszemelt lakást. Vannak azonban olyan tényezők, melyekre ha odafigyelünk, jó eséllyel indulunk a versenyben.

Arra talán felesleges is felhívni a figyelmet, hogy a rendszeres jövedelem alapfeltételnek minősül, sőt az is előny, ha az Önnel együtt költöző családtag, társbérlő, vagy barát szintén biztos bevétellel rendelkezik minden hónapban. Természetesen ez még nem elegendő, hiszen hiába a rendesen fizetett bérleti díj, ha a lakás állapota a folyamatos bulizás, kicsapongó életmód miatt drasztikusan romlik. Éppen ezért a legtöbb tulajdonos korrekt, megbízható személyt keres albérlőnek, akivel kapcsolatban nem kell attól tartani, hogy rövid időn belül leamortizálódik majd a bérlemény.

Amennyiben háziállattal rendelkezik, vagy kisgyermek van a családban, fontos, hogy ezt már előre közölje. Vannak olyan tulajdonosok, akik nem szívesen adják ki olyannak az ingatlant, akik az említett csoportba tartoznak. Kizáró oknak sok esetben nem számítanak ezek, és ha egyébként magabiztos fellépéssel, biztos anyagi háttérrel és korrekt hozzáállással képes meggyőzni a sokszor rossz tapasztalatokkal rendelkező ingatlan tulajdonosokat, akkor természetesen akadálya nincs, hogy családosként, vagy kutyatartóként megtalálja az ideális albérletet.

A legtöbb budapesti albérlet kivételekor számolnia kell azzal, hogy az első havi bérleti díj mellett kaució kifizetésére is szükség lesz . Ez általában a havi díjnak két-háromszorosa, így anyagi háttér birtokában érdemes csak elkezdeni keresgélni. Életünknek számtalanszor akadhat olyan periódusa, amikor akár tanulás, akár munka miatt más városba kényszerülünk, vagy egészen egyszerűen csak nem engedhetjük meg még magunknak a saját lakást. Ilyenkor, bár nem könnyű, de nem is lehetetlen rálelni arra a lakásra, házra, melynek bérlése zökkenőmentes lehet akár éveken át.